Het bestuur van Stichting Mens en Maatschappij bestaat uit de volgende leden:
Pieter de Maar voorzitter Pieter heeft in 2012 afscheid van zijn arbeidzame leven genomen, waarvan de laatste 21 jaar bij STAMM CMO, centrum voor maatschappelijke ontwikkeling in Drenthe in de functie van Adjunct directeur, accountmanager.
Pieter de Maar heeft gedurende zijn loopbaan vele initiatieven tot stand gebracht. Zo is het boek ‘Erwtensoep in augustus’ mede dankzij Pieter tot stand gekomen. Vanuit de drijfveer het onderwerp armoede veel meer onder de aandacht te brengen. Cees Opmeer, een bekende kinderboekenschrijver, heeft 15 kinderen en jongeren die in armoede leven geïnterviewd over dit onderwerp en hun verhalen in voornoemd boek gepubliceerd.
Verder heeft Pieter aan de wieg gestaan van de opzet van De Toegang: een samenwerkingsverband van verschillende hulpverleningsinstellingen dat in Drenthe tot stand is gebracht en waardoor de cliënten efficiënter en effectiever hulp geboden kon worden.
Cees Sloof secretaris Cees Slooff heeft zich als psychiater en bestuurslid van het kenniscentrum Phrenos bijzonder verdienstelijk gemaakt in de wereld van de psychiatrie waar hij zich o.a. sterk heeft ingezet voor de participatie van de psychiatrische patiënten.
Hij is een autoriteit op het gebied van schizofrenie en zet zich al jaren in voor de inzet van ervaringsdeskundigen in de hulpverlening en voor hun inbreng bij het opstellen van beleid met betrekking tot het leven van mensen met een psychiatrische aandoening. Verder participeerde Cees in diverse zorgvernieuwings- en onderzoeksprojecten. Cees Slooff is in 2012 met pensioen gegaan en wil nu zijn kennis en ervaring graag inzetten bij projecten van de stichting.
Klaas Steenhuis penningmeester Klaas werkte altijd in of nabij het sociale publieke domein
Van 2006 t.m. 2014 was hij als wethouder sociaal domein van Veendam mede initiator van het zogenaamde armoedepact in de gemeenten Pekela, Bellingwedde en Veendam. Deze aanpak kenmerkte zich door een brede samenwerking van alle organisaties, inclusief vrijwilligers, die te maken kunnen krijgen met armoede. Tijdens deze wethoudersjaren maakte hij, samen met een aantal samenwerkingspartners, kennis met de in Vlaanderen al jarenlang met succes beproefde aanpak van armoedebestrijding: Ervaringsdeskundigen intergenerationele armoede opleiden tot werker waardoor het veel effectiever is om deze vorm van armoede te bestrijden en niet in de laatste plaats : via deze weg mensen het perspectief bieden op betaald werk! De afgelopen tijd is hij vooral druk met het leggen van de goede verbindingen met onder meer het Noorderpoortcollege om via deze samenwerking opleidingsfinanciering te krijgen. Verder heeft Klaas Steenhuis als bestuurslid veel belangstelling voor het verder goed en geleidelijk uitrollen van dit concept via belangstellende gemeenten.
Anne van Nus bestuurslid Mr dr JGL van Nus is advocaat en registermediator bij DOKK advocaten. Armoede als kans. Stichting Mens & Maatschappij reikt het gereedschap hiertoe aan, biedt een blauwdruk. De stichting voorziet in een handvat om zaken in een stroomversnelling te brengen, van koers te veranderen. Dit vraagt een actieve aanpak en een professionele investering.
Anne is gespecialiseerd advocaat omgevingsrecht en ondernemingsrecht. Adviseert, procedeert en doceert vanuit jarenlange project ervaring. Deze expertise met innovatieve contracten en het verdedigen van basisaanspraken, helpt gesprekspartners in toekomstbestendige trajecten van begeleiding jong & oud, gericht op participatie en continuïteit. In duurzame dialoog, naar gelijke grondrechten, om zeker te zijn in zelfvertrouwen.